Angkor Wat

Annu ett aventyr! Vi steg upp 4.30 for att 4.45 ta tuktuk till det beromda Angkor. Allt badade i morker och trots att det var varmt ute fros vi rejalt nar tuktuken brannde pa. Vi var forst tvugna att kopa biljetter, dom roligaste hittills, med vart eget ansikte printade pa! Detta var vi tvugna att ga runt med och visa upp framfor alla tempel vi ville besoka. Nar var chauffor tillsist stannade mitt i morkret var det meningen att vi skulle ga av och promenera genom ingangen till Ankor Wat. Problemet var bara att det var kol svart. Som tur var sa hade Jessica med sig sin ficklampa och fick leda vagen genom den morka ingangen. Nar vi kom ut pa den breva palatsvagen som ledde mot templet kunde vi inte se mycket heller. Vi guidade oss fram med hjalp av andra manniskors ficklampor vi sag langt framfor oss. Det var riktigt haftigt att ga pa de breda gamla stenvagen och hora alla ljud fran djur som antagligen lag och lurade inte langt ifran oss. Tillslut kom vi fram till en lite sjo som glimmade till lite latt i morkret och sag snart att det var ganska manga mer som stod dar och vantade pa precis det vi ocka ville se. Angkor Wat i gryningen!



Det var otorligt vackert. Och solen stiger faktiskt riktigt fort. Plotsligt sa badar hela miljon i ljus. Vi fortsatte vidare in och utforskade det stora Angkor templet innan vi forsag oss med lite frukost.
Vi besokte ca 7 tempel under dagen. Bland annat "the one with many faces" och "Tomb rider templet".
De egentliga namnen ar "Bayon" och "Ta Prohm".
De ar val de kanske mest kanda. Men det finns sa manga fler att se och upptacka!

Vi tyckte att det rackte med en dag. Aven om platsen ar sa stor sa att man fick aka tuktuk mellan templena sa ar det - sam, same but diffrent. Mycket vackert men man blir matt pa de steniga byggnaderna mot eftermiddagen. 
Det absolut haftigaste var att fa klattra upp pa de slitna, haliga, branta trapporna och komma upp till toppen pa ett tempel. Spana ut over djunglen och over andra tempel. Men det forvanar oss att det kan vara tillatet, att klattra tunt pa de gamla templena. Om alla klattrar och klanger ar det turismen som kommer se till att Angkor blir mer och mer sonderfallet. Angkor har ju blivit plundrat sa otoligt manga ganger och manga, eller de flesta statyerna saknar huvud eller svard. Och det ar trakigt att det behover vara sa.





En verkliget haftig upplevelse i varje fall! Inte sa mycket kryp och ormar heller. Mest mygg och gecko, och det klarar man latt! Angkor ligger i Siem Reap en stan som ligger ca 6 timmar norr om Phnom Penh som ar Kambodjas huvudstad. Det kostar inte mer an 20 dollar for en dagsa biljett. Om ni jobbar i vart tempo sa racker det absolut. Ar man lite av den langsammare typen sa ar val en 2 dagars till att rekommendera ;)





Hopp framfor Angkor Wat!

//Jessica




Kommentarer
Postat av: lisa nilsson

Waoooooo säger jag bara, vilken upplevelse av en sådan soluppgång, där skulle man vilja vara. Såååå många tempel som ni hunnit med, ni ligger inte på latsidan precis. Jag har varit inne på google och kollat på det berg som ni ska bestiga och det låter riktigt tufft, men ni har ju redan varit med om utmaningar så detta är jag djupt imponerad av att ni ska göra. Jag önskar er all lycka till och ta det väldigt försigtikt när ni klättra.

Kram från oss alla på middagsvägen. Här kommer extra hälsningar till Emelie från mormor och morfar och farmor, kram mamma älskar dig

2009-12-01 @ 10:19:01
Postat av: Johanna

Oouu vad högt ni hoppar! Vad trevligt ni verkar ha de! Väldigt roligt att ni tar er tid att skriva så mkt! KRAMAR!

2009-12-01 @ 11:56:05
Postat av: sandra

Härliga bilder ladies ;-)

Jag gillar ert hopptema... Och jag måste hålla med Emelies mamma, inget dåligt tempo ni håller.

Här hemma är det kaaallt, men solen var glad idag, så lite sken fick vi, annars är det mest grått och regnigt.



Ha det bäst & njut i era linnen & shorts :)

aviiiiiiiis



pussar och kramar till er alla!

2009-12-01 @ 16:13:12
Postat av: Titti

Den lille pojken (flickan?) som gör V-tecknet - var ju för sööööt!

2009-12-01 @ 20:52:43
Postat av: Titti

Den lille pojken (flickan?) som gör V-tecknet - var ju för sööööt !

2009-12-01 @ 20:55:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0