Rio De Janeiro!

NU har vi varit har i en vecka och det har varit en helt underbar vecka. Om bara tva dagar kommer vi att aka vidare till Sau Paulo for att darifran ta ett flyg till Manaus i Amazonas djungel.

Nar vi kom hit traffade vi direkt ett gang svenskar som vi kande ifran Norge. Sa vi har faktiskt umgatts en del ihop och besokt Rio-karnevalen och en fotbollsmatch pa varldens storsta arena.

Karnivalen var verkligen helt otrolig. Vi satt dar fran ungefar 23.00 pa kvallen till klockan 6.00 pa morgonen. Det var sa haftigt att sitta dar mitt i natten lband alla dessa manniskor och delta i deras firande. Skolerna som gick paraden var hur bra som helst. Kladda i glitter och masker och ibland hus eller hast huvuden, och vissa gick nastan helt nakna. Vi gillade ju den delen med dansade man, nastan helt nakna man i hoftskynke, som kom frbi nagon gang kring 4 tiden ;) Det som forundrade mig mest var att man inte blev trott pa det man kollade pa. Vi satt verkligen pa betong i typ 7 timmar men det gick alldeles utmarkt. Vi var sa faschinerade av hela paraden att vi inte hade tid att tanka pa nagon vidare bekvamlighet.

Och fotbollen var verkligen ocksa haftig! Maracaná som arenan heter har forr tagit in over 200 000 arkadare. Men idag tar det bara in 89 000. Det blev sa nar dom installerade sitt platser istaller for sta platser. Matchen som spelades var mellan Flamengo och Botafogo. Vi satt i Flamengo klacken, den med allra mest fans och det var ett helt otroligt tryck pa laktaren. Vi har aldrig forut upplevt nagot sadant. Jag kan ju bara ana hur det skulle vara att sitta dar under en viktigare match, Herregud! Men vart lag forlorade tyarr och utanfor fanns det hur mycket poliser som helst med dom storstas batongerna jag nagonsin sett. Man skulle kunna kalla det for metall ror pa 1 meter, dar var det ingen gummi bekladsel som gallde.

I ovrigt sa har vi legat pa stranden och deltagit mycket i gatufestandet. Som pa den gatan vi bor till exempel sa firades det varje dag. Stora hogtaare kordes ut och alla samlades mitt pa gatan for att dansa och sjunga. Det var verkligen fest! Den har kulturen da alla hakar pa varanndra utan att ifraga satta nagonting ar verkligen underbar!
Rekommenderat att aka hit under karnivalen ska ni veta!!

Nu ska vi ga ner pa stranden tankte vi, efter nagra dagars regn. Vi hors snart igen!!




(Tyvarr blir det inga bilder for tillfallet men det kommer det kommer!)

//Jessica

LAX International Airport

Jajamen, här sitter vi! Vi har precis varit med om det langsta dygnet ever. 10feb har ungefär varit 38 timmar for oss, eftersom vi lämnade auckland kl 23 pa kvallen den 10e, men kom fram till LA 14.00 den 10e här med. Knas det där, men vad gor vi I LA kan man undra.. Jo, detta är ju en transit egentligen men vi har varit tvugna att stanna ett helt dygn innan vi kan aka vidare. Vi var dessutom tvugna att hitta pa en hostel-adress sa vi kunde komma in I landet.. Men nu är det alltsa den 11e o vi har varit har sedan kl 2 igar. Kl e nu 9 pa morgonen o planet mot Miami(oxo transit) gar halv 3. Denna ständiga väntan! Julia däremot, har inte samma biljett som oss andra, har redan flygit vidare.. Men mot washington! Där ska hon vänta I 6 timmar o sen flyga till Sao Paulo och SEN till Rio. Vi kommer dit fore henne sa vi mots upp där:) Men sikket krangel eller! Gudars. Ja men nästan 5timmar att sla ihjäl här! Kul!:) Lite kaffe pa det - anyone? /Bella- Glad for my mobilephone and the airports free internet!;)

The capital of NZ - Wellington

tjolahopp!

Nu har vi anlant till huvudstaden, aterigen.. Wellington. Tog ju knappt lang tid med den dar javla farjan som man maste ta. sakert 4 timmar satt vi dar. kanske inte 4, men nastan. Tog evigheter! Nar vi akte till sodra on kandes det som max 2 timmar men ikke denna gangen inte.. yeahyeah.

Vi har iaf checkat in pa ett av de finare YHA-hostelen har i NZ. Det ar nog det tredje eller fjarde hostelet som ar 5stjarnigt. Vi har eget rum med toalett & dusch. Ganska lyxigt for ett hostel om ni fragar oss:) Vi gillar laget. Men har finns dock inte sa mkt att gora. Vi har 2 stora kok, ett filmrum med projektor, ett spelrum, en lounge och en javla massa datorer. Det blir val att spendera kvallen framfor en film, vad annars? Vi fick iallafall en god nyhet nar vi akte hissen upp till vart rum (yes vi har hiss pa hostelet) Vi fick namligen reda pa att pa mandagar far man gratis frukost har - nybakade bagels med cream cheese, butter & jam och juice. Hur nice e inte det da? helt underbart ju! Tackar for gratis frulle sager vi ;)

 

Och om 3 dagar, alltsa den 10e februari, da ar det dags for oss att lamna detta aventyrliga land for en hel del festande i Rio de Janeiro! Det ar dags for karneval och massa sol&bad pa Copacabana beach:) wehoo. Det ska bli sa sjukt kul och vi langtar sa mkt.. speciellt efter sol&bad for det har vi knappast hunnit med har i Nya Zeeland. bara massa aventyr och buss. Buss buss buss mer eller mindre varje dag. Men nu e det slut pa det! 2 veckor i Brasilien ? JA tack! :)

Talk to you later!

 

/ Bella


Whale watching & Dusky Dolphines

Forsta dagen vi kom till Kaikoroua akte Ella ut pa Whale Watching. Vi andra hade ingen ork sa hon akte ut pa egna aventyr och snappade massa foton pa Sperm-Whales och salar :)
Datorn tycks inte vilja vanda bilderna at ratt hall men det far duga..
Nar jag hade forsta parkett pa baten framme i foren lyckades jag fanga nagra fina foton pa
The Dusky Dolphines.
Bakatflippar och snurrar och gud vet vad. They sure had fun out there!
Och vi bor pa ett jattegammalt fast valdigt mysigt hostel:) Adelphi Lodge Kaikoura
Japp ni ser ju sa gammalt det ar. Vi har iaf toa&dusch och TV pa vart rum.
Queenstown. Sa himla fin utsikt fran The Skyline. Vi skulle egentligen hoppat BungyJump har uppe pa 47 meter men da var man inte fastbunden i fotterna sa vi skippade det och tar det nan annanstans :)
Snacka om blatt vatten!? Glaciaren har brutits ner, darav att det e sa vackert!
Nya Zeeland ar ett sjukt fint land!
/ Bella - lite bilder fran South Island of New Zealand helt enkelt :)

Simmat med vilda Dusky Delfiner!!

Hallao bloggen och alla glada lasare!

Idag, denna underbara lordag, gick vi upp halv 5 i morse. Och varfor detta undrar nu? Man kan ju gora en gissning av rubriken.. Det ar dags for att simma-med-delfiner-dag! Yeeey. Vi gick till Dolphin Encounter och klamde pa oss de extremt fina och tajta vatdrakterna. En nastan heltackande ansiktsmask (ungefar en san mossa man far nar man e liten) en snorkel+mask och ett par simfotter. Ready to go!! Solen hade fortfarande inte kommit upp annu, men nar vi akte baten ut pa det oppna havet sa sag vi hur fint solen reste sig borta i horistonten. Efter 25-30 minuters battur borjade vi se fenor lite har och var, vi kom narmre och narmre och plotsligt var vi omringa av lekfulla delfiner som hoppade vid sidan av baten. Jag, Bella, tog forsta parkett i foren och sag hur de hoppade precis under mig. Dom va sa himla fina, Dusky Delfiner, flera hundra sag vi. Jag fick pytteskinn over hela kroppen och jag blev helt tarogd. Detta ar A Dream Come True for min del och jag e lycklig att jag fatt chansen att gora detta.

Nasta sekund var vi nere i vattnet och eftersom man va helt exalterad och man insag hur nara delfinerna man verkligen var sa blev man helt chockad och helt overlycklig. vattnet va skitkallt men det va inget man hade tid att tanka pa, man fick lagga fokus pa att gora ifran sig knasiga laten med munnen och Emelie va i full gang med att sla stenar emot varandra. Sa kul! men det funkade.. Vi sprattlade med vara fenor och gjorde ljud, delfinerna flockades runt omkring. Vissa kom sa nara att man kunde klappa dom, dock fick man inte for huden e sa kanslig. Men att veta att man befinner sig i deras hemmiljo och veta att det ar helt fria & vilda delfiner fick en att kanna sig sa glad och det va sa underbart att se dessa fantastiska djur. Vi var i vattnet 3 ganger totalt, eftersom dom simmar vidare till nasta spot hela tiden. Vi var i vattnet sammanlagt 1 timme tror jag och man kunde sakert se 6-7 meter fram i vattnet. Ibland lyckades man fanga en delfins uppmarksamhet och fick ogonkontakt. Da blev dom sa lekfulla och dom simmade runt runt runt en i en cirkel. Det kom delfiner fran sidan, jamte en, under dig och vissa kom ratt fram ifran med varsta farten och sen ba vek undan preciiis framfor dig. Det va sa haftigt!

Jag fick ett riktigt "moment" det sista dyket vi gjorde. Moment hade man ju hela tiden men ett var sa speciellt.. Jag hade rakat simma ifran gruppen lite, sa jag va helt ensam lite langre bort. Jag borjade knugga mina tander pa snorkeln sa den gav ifran sig ett konstigt ljud. Efter ett tag kom det en delfin efter den andra och ratt som det var kom det sakert 8-9 delfiner bade under mig och framfor mig som simmade ganska sakta. En simmade precis vid min sida nastan i min takt och jag kunde hora hur de pratade med varandra, ni vet det dar speciella delfin-ljudet. Det kandes nastan som att jag var en i flocken, det var sa sjukt mkt delfiner runt omrking mig just da. Jag tror faktiskt inte jag kunde va lyckligare! Dusky delfinerna var verkligen saaa himla fina. Nyfikna och lekfulla var dom oxo. Verkligen en helt perfekt simtur och over mina forvantningar! Efter alla simturer satte vi oss i baten, jag langst fram med kameran i hogsta hugg, och fotade och bara kollade pa alla delfiner som simmade och hoppade, gjorde bakatvalter och snurrade. En underbar kansla och det va sa vackert i soluppgangen! Nagot man maste gora innan man blir for gammal. Simma med vilda delfiner, och speciellt sa nara. Helt fantastiska djur!

 

 

/ Bella - Aaah jag e sa glad och lycklig just nu. Jag tror mina vanner kan instamma pa detta! Detta ar bilder som kommer fran var undervattenskamera som vi fick hyra. $40, snappet till javligt dyrt for det blev inte sa bra bilder. Ganska suddigt, men ska lagga in bilder som vi tog ovanfor vattenytan med Emelies Nikon D60 systemkamera:)


Heldag pa Glaciaren + SKYDIVE!

Hej alla glada! Ja man kan saga att vi hade en riktigt fullspackad dag haromdagen, aventyrlig till tusen!

Det borjade med en heldag pa Franz Josef glaciarer! Vi spenderade ca 6 timmar pa isen i stralande solsken, som sen resulterade i en riktigt fin branna efter solglasognen. Sofie och Emelie hade valt isklattring, vilket de tyckte var vart varenda krona, och de tyckte vi andra fyra ocksa som hade valt en vanlig heldag pa isen. Vi gick, klattrade, krop ner i hal, gick in i "isgrottor" och gick i issprickor mellan hoga isvaggar! Riktigt haftigt. For att kunna ta oss fram pa isen hade vi fatt speciella skor och var guide gick fore oss och hackade ut trappsteg med sin isyxa sa att det skulle bli lattare att ta sig fram pa vissa stallen. Dar isen var som tjockast var den 180 meter djup, och det fanns hal pa sina stallen i isen, som gick hela vagen ner. Sa det var bast att halla sig till guiden, sa att man inte vandrade ivag och rakade trilla ner i ett av de dar halen! Men det gick fint. Vi hade en toppen dag! Vi nadde dagenstopp vid tva tiden, och efter att ha tagit lite bilder var det dags att ta sig ner igen. Men dagen var absolut inte slut dar.. nej utan efter att vi hade lamnat tillbaka all utrustning och slangt i oss varsin en macka, blev vi upphamtade for vart skydive direkt!

Vi hoppade pa ett stalle som sags vara det nast basta och vackraste stallet att hoppa pa i hela varlden. Vi fick hoppa i omgangar, tva och tva, pga av att de bara hade ett litet plan. Forst ut var Ella och Jessica, sen Jag och Emelie, och sist Bella och Sofie. Man kan ju saga att nerverna spelade ett litet spratt med en..

Vi trangde oss in i det lilla planet, vi, piloten och vara tva instruktorer, och flog ivag, upp pa 12000 ft (ca 3800 m) over havet, dar vi sag Nya Zeelands hogsta berg, NZ nast hogsta berg ( man ser ingen skillnad), Tasmanian Sea och hela kusten, glaciarerna och ett antal sjoar, skogar och slatter! Helt sjukt. Plotsligt oppnar de dorren och det ar dags att hoppa ut. Fritt fall i 45 sekunder i en hastighet av 200km/h innan fallskarmen falls ut och du svavar sakert ner till marken i ca 4 minuter. aaaaaaaaaaaaah! Det var GALET! Jag skulle garna gora det igen. Trots min hojdradsla. Jag sager bara till alla er som inte har gjort det, GOR DET! Hojdradsla ska inte sta ivagen, for jag gjorde det (och jag ar hojdradd!) och det ar alldeles for hogt for att du ska forsta riktigt hur hogt det ar. Det var utan tvekan det mest haftiga jag nagonsin gjort i hela mitt liv, och jag vet att jag talar for oss alla.

Efter att alla hade fatt se sina individuella videofilmer ifran hoppet (som var valdigt roliga:)) var det tillbaka till hostelet igen, och efter en helt galen dag stupade vi i sang pa vart hostel.

Just nu sitter vi i Dunedin, den sydligaste staden vi besoker, och ikvall blir det Bio.

/Julia



 

 

 

//Julia

 


RSS 2.0