Kinabatangan, djungelfard

Nu ar vi tillbaka i Kota Kinabalu. Efter 2 dagars djungel och 2 dagars bergsbestigning!

Vi akte fran Kota Kinabalu till ett omrade under Sepilok, Katabatang. Var guide var agaren av hostelet vi bott pa har i Kota Kinabalu. Han erbjod sig att skapa en special tur eftersom vi hade sa ont om tid och skulle till sa manga olika stallen. Han tog oss in i Borneos regnskogar dar vi bodde i "hyddhus" kan man val saga.
Det var tva dagar med bara river-cruise och trekking i djunglen. En trekking pa kvallen i kol morker! Det var labbigt, sarskilt nar vi hittade en babis orm. Den var tydligen inte sa giftig men om det hade varit mamma ormen sa hade vi varit doda inom en timme om vi blivit bitna! Och det kanns ju bra nar man befinner sig sa langt i fran sjukhus som bara tankas kan! Men vi klarade det fint och lever annu!
Langs floden sag vi elefanter, 3 olika sorters apor inlusive orangutanger som ar valdigt sallsynta att se sa har ars. Vi fick aven reda pa att det fanns krockodiler i floden: -stoppa inte fingrarna i vattnet sa guiden! Vi lyckades se tva stycken langs flod kanten, nar vi kom for nara plumsade dom den i vattnet igen och da visste vi inte langre vart dom var..Labbigt!
Vi ar valdigt nodja med var djungeltur och vi var glada over att inte behova sova i den tata djunel som omringade oss! Usch for alla blodiglar! Dom var verkligen overallt!
Vi tog en tur inom Sepilok innan vi korde tillbaka mot berget. Dar besokte vi reservatet for orangutangerna. Dom ar ju egentligen helt vilda men dom tas om hand av manniskor. Roligt var det i varje fall att besoka parken och lara sig och forsta lite om hur livet for dom stackars liven drastiskt forandras pga skogsskovlingen.






//Jessica

Kommentarer
Postat av: Titti

Som jag har väntat på livstecken ifrån er!!! Men visste ju att det inte hängde datorer i lianerna!

Snart bär det väl av till lite mer "civiliserade" ställen, Thank God!

Ha en fortsatt trevlig resa.

Kram till er alla. Isa - jag älskar dig.

Mami

2009-12-06 @ 12:55:09
Postat av: Felicia Larsson

Heej<3 Fan vad häftigt att med djungeln o bergsklättringen och allt. Är superavundsjuk.

Var ni inte höjdrädda när ni klättrade så högt upp? själv blir jag höjdrätt så fort jag går upp på treans trampolin på badhuset :o!

Snart blir det min tur att resa, längtar som in i.

Har precis kommit hem från top12 så det blir bara hem och packa upp och börja packa nytt igen :D



Ni värkar ju ha planerade saker varje dag, så när ni kommer hem i juni har ni väl sett det mesta! Ha det så bra allihopa !

2009-12-06 @ 20:42:47
Postat av: Nina

Så skönt att ha gummistövlar i jungeln :D Vi fick brottas med blodiglar >.<

Ha en fortsatt fin resa (:

2009-12-11 @ 11:12:11
URL: http://choclit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0