Cu Chi tunnels

Pa dagen schema stod det att de va dags att aka till Cu Chi tunnlarna. Detta ar tunnel systemet som veitnameserna anvande sig av for att overleva nar amrikanerna kom hit.
Tunnlarna ar ett system pa over 20 mil dar tunnlarna ligger upp till 18 meters djup.
Tunnlarna är handgrävna och från cirka 60X40 cm. Nu har man utvidgat en del av tunnelsystemet till turiststorlek vilket är cirka 1 meter gånger 80 cm. Helt galet! Under kriget sa var det ca 16000 manniskor som bode i dessa tunnlar. Sjalvklart va vi ju tvungena att testa dessa tunnlar och hoppade ner i ett hal, och sedan va det dags att ga en liten vandring under jorden. De gallde att behalla lugnet sa man inte fick panik, for mycket utryme kan vi ju inte pasta att de va! Men de var fruktansvart intressant att sa allt fran tunnlarna till rikitga bombhal.

Efter vistelsen i Cu chi var det dags att ta tag i flygbiljetterna till Borneo. Sa vi gick till en agency bara runt hornet dar vi bor och blev mota av varldens trevligaste manniska! Sa hon hjalpte oss att hitta ett billigt flyt till Borneo och  hon hjalpte oss med transporten till kambodja. Sa nu aker vi mot kamobja imorgon, over med Mekong floden till Phnom penh sen vidare till Angkor wat, sen tillbaka till Saigon och ta flyget har ifran den 30november till Borneo.

Alla tjejer har fatt ett valdigt bra intryck av Saigon eller Ho Chi Minh city som den ocksa heter, vi bor pa en gata som har allt man nagonsin skulle behova kanns det som. Lite som khaosan road i Thailand for er som har varit dar

Far inte in nagra bilder tyvarr men de kommer!

/Emelie


Kommentarer
Postat av: Göran

Hej, alla. Fy för att gå ner i de tunnlarna. Vete tusan om jag gjort. Låter väldigt trångt. Var det trångt hela tiden eller fannns större rum då och då? Ni är så himla aktiva hela tiden och det är kul att läsa om allt ni gör. Och vad härligt att allt är så billigt! Ni känner er väl som miljonärer!

Hälsningar till er alla från Göran.

2009-11-23 @ 17:01:14
Postat av: Annica och Mona

Så spännande!

2009-11-23 @ 19:24:32
URL: http://kekkene.blogg.se/
Postat av: Birgitta

Hej tjejer! Ni är så duktiga på att hitta nya utflykter var ni än är och vad ni lär er! Och vad billigt ni verkar ha det,ni får mycket för pengarna, så att de varar länge....Är det varmare där ni är nu? Hemma har vi inte så mysigt väder, regn varannan dag!! Skönt att det löste sig med flyg till Borneo. Kram Birgitta. Ha det gött...

2009-11-23 @ 21:26:13
Postat av: lisa nilsson

Hallo på er igen, gud va jag är imponerad av er alla tjejer som gav er ner i dessa tunnlar. Jag läste om de i går och jag skulle alldrig ha klarat av ett sådant äventyr. Ni har flyt med att få bra hjälp och att dom är trevliga emot er, men det beror nog på alla er positiva energi som ni avger ifrån er, vilken tur att det är så billigt för er, hur lång bussresa har ni nu framför er för att komma till Kambodja????

Ha det så bra så hörs vi, skulle vara kul med lite bilder från ert boende och på eran bussar som ni åker med.

kram Lisa älskar dig puss Emelie

2009-11-23 @ 22:40:26
Postat av: lisa nilsson

Hej igen Emelie jag måste kolla om du känner dig nöjd med din kamera, hoppas att den uppfyller det du önskade kramis mamma

2009-11-23 @ 22:42:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0