New Zealand.

Hej Hallå Bloggen och alla läsare!  (speciellt Linda.. ) haha:)

Tänkte bara dra snabbt vad vi har bokat i Nya Zealand när vi kommer dit den 23 Januari. Vi har bara 3 veckor på oss och det är ju helt fantastikt land som man bara måste utnyttja till fullo. Detta landet har allt. Forsränning, Hobbit Movie Set & Farm tours, geishror med spa, man kan åka till olika "Culture Village" byar, hoppa bungyjump, fallskärmshoppning, simma med delfiner & späckhuggare, grottvandring, gå på glaciärer och MYCKET MER... Och det är ju klart man vill hinna med så mycket som möjligt när man ändå är där.

Vi har fått 2 superbra tips från kompisar som dom använts sig av och deras kompisar osv. Smartast att ta sig runt är med bussturer. Du får resan till olika ställen, billigare aktiviteter & boende, bra tips, många nya vänner och du hinner se mycket av landet! Det företaget vi bokat genom är Magic Bus -Travellers Network. Vi har bokat en resa på 16 dagar (ursprungligt paket) men vi kan välja att stanna längre på nåt ställe om vi vill. Det som är så himla smidigt med dessa bussturerna. Man kan alltså åka de 16 dagarna om man vill, eller stanna på ett ställe några extra dagar om man känner för det. Det är nämligen så att bussarna avgår nästan varje dag och då kan man hoppa på en annan buss en annan dag. Vi har betalat runt 6500;- för det här. Bussen runt båda öarna och den kör tillbaka till Auckland oxå, man får möjlighet att uppleva alla fantastiska ställen och äventyra med massor av nya vänner.

Det andra alternativet är Kiwi Experience. Också ett bussföretag runt ön, men snäppet dyrare. Och den går inte runt hela ön, utan avgår från Auckland och stoppar i Christchurch. Det finns säkert massor av olika varianter på bussar och turer, men vi fick ett tips om Magic Busses, vilket passade vår reseplan bättre + att den går till ett ställe där man får dyka med delfiner ;) Vi va inne på Kiwi Experience först, det är säkert en jättebra arrangör det med! Men nu har vi betalat Magic Busses och det gick jättesmidigt, så vi har nog gjort ett mycket bra val!

/ Bella

Kommentarer
Postat av: Linda

tack så mycke bella... ska kolla runtv lite på dessa sidor och se vad jag hittar...känner mig lite speciell att just detta inlägget är för min skull;) hahha kram kram

2009-11-01 @ 16:38:39
Postat av: Anna

Är jag dum eller borde inte delfin-simningen plockas bort? Alltså, delfiner lever i varma vatten, späckhuggare i kalla..

2009-11-01 @ 18:21:05
Postat av: Bella

Just for you Linda! Hoppas du hittar nåt bra nu:)



Anna: Jag har noll koll på varma/kalla vatten men vi har iaf läst om det och blivit tipsade av resp. vänner så :)

2009-11-01 @ 21:41:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0