Puttrandes pa Mekongfloden till Kambodja.

Framme i Kambodja, Phnom penh efter 7h bat pa mekong floden och 1h drive till hotellet. Vi hade varldens trevligaste lilla guide som svangde inom och visade oss floating fish farm och en liten by intill floden. Vi fick stiga av och mata fiskarna,helt sjukt att de har fiskenat/burar under sina flytande hus dar de odlar fisken, den odlingen vi besokte hade 100.000 firrar! Vi puttrade fram pa mekong floden med slowboat, vibrerande saten och hogt ljud fran motorn. Langs med floden fanns trakojor pa hoga pelare for att undvika hogvatten, enkla broar och manniskor som tvattade,badade och fiskade i den skitna floden. Barnen vinkade glatt pa oss da vi akte forbi, och jag undrar hur de nagonsin blir rena av de brunskitiga vattnet. 

Imorgon aker vi vidare till Siem Reap, Angkor Wat dar vi stannar i tva natter. For ovanlighetens skull fardas vi 6h med buss, men vad gor de nar vi har varandra,ipod,bocker,vatten,kex och toalett stopp.

/Sofie

Kommentarer
Postat av: Jonna the man

vi saknar dig sofie..

2009-11-25 @ 15:31:42
Postat av: Rose-Marie

Åh va ni får se mycke. Ni har vatten under er, här får vi bara vatten uppifrån, blä. Hoppas ni har bra väder. Nu pyntas de här inför 1:a advent. Saknar dig Julia. Kramar på er

2009-11-25 @ 15:51:27
Postat av: Rose-Marie

Åh va ni får se mycke. Ni har vatten under er, o vårt kommer uppifrån, blä. Här pyntas de nu inför 1:a advent. Saknar dig Julia. Kramar på er.

2009-11-25 @ 15:55:05
Postat av: Maggan

Vilken upplevelse att få se hur människor lever vid floden. Saknar dig Sofie. Kram Mamma.

2009-11-25 @ 16:35:01
Postat av: Staffan

Hej Julia och ni andra!

Jag är djupt imponerad av ert tempo och ert mod. För oss som inte varit i området känns det som värsta upptäktsresan.

Själv sitter jag och planerar vår resa som ska täcka in de få ställen som ni inte besökt. Vi börjar i Bangkok och fortsätter till Manilla och Puerto Galera. Sedan vet jag inte om det finns några kvar och då blir vi väl tvugna att åka hem.

Vi är stolta över vår Guddotter!

2009-11-25 @ 19:08:37
Postat av: lisa nilsson

Åååå så skönt att hör att båtresan gick bra, hoppas att ni har alla tår och fingrar kvar, så inte fiskarna eller krokodilerna har tagit en smak bit.

Det måste ha varit en enorm upplevelse att se allt detta.Hur stor va båten??

Ha det så gott så hörs vi.

Emelie jag ska hälsa från nagel Elin jag har varit hos hene idag.saknar dig kram mamma

2009-11-25 @ 19:12:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0