Sensoji - Aldsta templet i Tokyo!





Vi borjade dagen men en promenad langs Sumidagawa floden. Och tankte forst ta oss en liten battur langs med floden. Men vi lyckades inte riktigt hitta det vi sokte, kanske gick vi at helt fel hall? Hur som helst sa promenerade vi langs med vattnet och hade solens varma stralar over oss. Om hosten vore sa varm hemma hade man nog inte akt ivag. Vi tog oss mot staden och hittade den beromda tempel platsen - Sensoji- som ar Tokyos aldsta tempel. De aldsta delarna byggdes redan ar 645. Helt otroligt vackra byggnader. Vi blev sa nyfikna pa allt runt omkring men mest uppmarksamhet fick nog dessa standiga linor som folket knyter sma papperslappar pa. Vi fick lite hjalp utav en japan som forklarade, sa gott han kunde pa sin ej utmarka engelska, att det var en spadom som man fick. Jessica provade en och oturligt nog stod det "Bad fortune" - Okey? Det stod bland annat att hon inte skulle hitta personen hon sokte, inte kunna bygga nagot hus eller fa nagot bra jobb eller kunna lyckas med resor.
Men tydligen var det sa att om man knot upp dessa lappar sa skulle spadomen inte sla in. Fort som attans knots lappen fast! Efter det gick vi och insop den rok ni ser pa bilden. Det ska tydligen bringa lycka att andas in den.


Byggnaderna ni ser pa bilden ar lite speciella. Den hogsta byggnadet kallad for Olglaset, troligtvis for den ljusa olen de har har i Japan - Asahi. Byggnaden bredvid vet vi inte sa mycket om men vi antar att det ska forestalla en laga. Det i bakgrunden som haller pa att byggas kommer 2012 att bli den hogsta byggnaden i varlden.  


Kaka maskin, vi smakade bara for att. De var inte varldens godaste men det gick ner. Roligt var det i alla fall!

Vi gick runt langs de sma gatorna och tittade pa de sma standen och det visade sig bli en kanon dag for oss. Det som var knasigast egentligen var att hela denna sota plats lag mitt i Tokyo smeten! 

Senare pa dagen tog vi en avkopplande kaffe och njot!

//Jessica


Kommentarer
Postat av: Annica

Jessica, har du köpt nya leggins och solglasögon? :)

2009-11-09 @ 13:44:41
URL: http://kekkene.blogg.se/
Postat av: lisa

Hej alla underbara tjejer. Det ser så himla härligt ut där ni är och jag är så glad för att ni ger er tid till att uppdatera eran blogg, det gör att jag känner mig så lugn av att se och läsa om er.

Ha det bra så hörs vi kram Lisa...

2009-11-09 @ 14:09:54
Postat av: Jessica

Nej Annica, det ar gammalt brate i garderoben! :)

2009-11-10 @ 02:03:43
Postat av: Söstramii

Åååååååååååå va trevligt ni verkar ha! Vilken söt geishaunge... va de ni som lärde henne peace-tecknet lr? Hehe.... Julia du e sötast i världen! Lycka till resten av veckan! Gör nu massa farligt och va inte försiktiga. KRAM Johanna!

2009-11-11 @ 11:39:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0