vår reserutt på 7 månader ser ut..

Vi kommer ha ett späckat schema, tajta flyg, spikade dagar på olika ställen, och massor att göra! Ändå kommer vi hinna med sjukt många länder och hitta på stört underbara grejer. Det är ändå många som inte vet vart vi ska, och vi åker ju trots allt om 2 veckor & 2 dagar. Därför tänkte jag, Bella, skriva ner de olika destinationerna och ungefär när vi är på respektive ställe. Bloggen är färsk och den handlar om resan.. så varsågoda!

Resan börjar på Halmstad tågstation, söndagen den 1 november! Vi åker upp till Stockholm för att sedan kunna flyga till Moskva. Åh herregud tänker ni, vad ska dessa töserna göra i kalla Ryssland? Men mina vänner, besöket blir inte långvarigt. Vi ska nämligen istället utsätta oss för en veckas tristes på Transibiriska Järnvägen. Haha, så farligt kan det nog inte va. Men konstigt att det tar 1 vecka när det går i 50-60 km/h!? hallåå..

Efter ett ex antal varma koppen (ren rysk vodka i vårat fall) så anländer vi till Peking. Där väntar shopping, billig shopping & ännu billigare shopping! 2 vinterjackor, 3 mobiler, you name it. Vi åker vidare i mitten av november och då hamnar vi i Vietnam. Där backar vi några år och besöker historiska sevärdigheter. Vi passar nog på att surfa oxå. (Vietnam har en av världens bästa surfstränder har jag hört!)
I Kambodja kommer vi oxå se lite välkända grejer, tex från krigen och sådär. Annars mycket kultur, i de samtliga 3 länderna. Efter Ankor Wat tar vi oss på egen hand till Borneo, den malaysiska delen av ön. Där ska vi bestiga berg och kolla på orangutanger! Riktiga expedition-äventyr.

Den 8 december flyger vi till Australien med destinationen Cairns i norr. Där ska vi passa på att ta dykarcertifikat samt hitta ett ställe att hyra bil på. För vi ska nämligen bila ner utmed Australiens östkust. tänk The Great Barrier Reif.. Åh herrejesus! Jag kan drömma mig bort. iallafall.. Vi kommer stanna till vid Brisbane - Surfers Paradise, Noosa, Whitsunday Islans, Frasier Islans, Byron Bay och massa massa meer! Vi vet inte riktigt vart vårt nyårsfirande kommer äga rum. Det får vi avgöra efter plattan i mattan. Svårt att toppa nyår 06/07 i Sydney iofs! Vi fortsätter förbi Canberra och avslutar i Melbourne hos mina morföräldrar & mammas syskon. (synd att vi inte hinner ner dit till nyår, för då är det Sensation White!!)

Slutet av januari & halva februari spenderas på Nya Zealand. Bungyjump, fallskärmshoppning, kolla Sagan Om Ringen inspelningsplats, forsränning, horse back riding och mycket mer överlämnar vi till det landet. Det kommer rocka fett de 21 dagarna vi är där! Sen flyget vi Stilla Havet över till BRAZIL! Rio Karnevalen väntar på oss. Vi kommer bo i en lägenhet i 10 dagar och vi kommer få uppleva denna enorma festival. Är inte det coolt eller!?

Sen ska vi in mot djungeln, till amazonas, och brottas med anacondor & krokodiler.. kanske? inte? ok. Framåt march mot Peru & Machu Pichu! Vi ska gå på inkaleden i 4 dagar och se en av världens  7 underverk. Det ska bli häftigt. Från Lima ska vi ta oss till Puerto Rico där vå lyxkryssning avgår! Yes, du läste rätt. Men för att göra det lite lättare - LYXKRYSSNING. 7 nätter ska vi glida runt på detta fartyg i västindien och leka Kate Winslet som i Titanic. Men vi får ju hoppas att hon håller sig ovanför ytan! Med all inclusive, frukost, lunch, middag & fyllemat kan vi lugnt luta oss tillbaka i solstolarna uppe på däck och njuta av solen som värmer i karibbien!

Vips så är vi framme i slutet av mars. Och nu har vi hamnar i Mexico. AAY Carriba! På med sombreron och spela ikapp med musikanterna på gatan. Cabo säger jag bara. Cabo baby! Sjukt nice. Efter 2 veckor är vi färdiga där, sen flyger vi upp till The States, där en Dodge Journey Minibuss väntar på oss i San Fransisco. Med hjälp av den ska vi cruisa utmed Californias kuster, in till Las Vegas & Hollywodd och allt där till.. vidare in i landet, bort till öst till The Big Apple New York City där vi lämnar bilen efter månad. Och därimellan kommer vi ju hinna med allt mellan himmel & jord och vad som har med USA att göra. You can only imagine!

Vi har nått slutet av maj och sista veckan kommer spenderas i Florida, Miami! Sista spurten på solbrännan och då är det kokosolja som gäller för hela slanten! Sen är vi bruna & fina när vi kommer hem, perfekt till sommaren!



/ Bella - hade kunnat berättat såååå mycket mer, men jag vet att det blir tjatigt så jag lovar.. jag ska inte uttråka er med mer text! Mer bilder kommer inom kort, we promise!

Kommentarer
Postat av: Micki

Jag kommer vara en trogen läsare! ;)

Berätta ALLA smaskiga detaljer under resans gång och visa tuuuuusentals bilder!!! LOVA!

2009-10-17 @ 03:28:03
URL: http://mikaelatham.blogg.se/
Postat av: lisa nilsson

Hej vilken fin sida du gjort. Det ska bli mitt största intressa att följa er på denna sida och jag önskar er alla en underbar resa. Kram Lisa

2009-10-17 @ 11:00:52
Postat av: sandra

shit vilken resa, man blir ju inte lagom avis eller så. hur mycket beräknar ni att allt som allt kommer gå på? så jag vet hur mycket jag ska spara innan jag kan göra något liknande ;) ha det så sjukt bra!

2009-10-17 @ 12:14:46
URL: http://sandrahemberg.blogg.se/
Postat av: bells

Ojojoj, detta blev en inspiration till tusen! Gud vad häftigt! Frågar som sandra, hur mycket kommer det ungefär att kosta? HA DET SJUKT NAJS! kraam

2009-10-19 @ 17:38:43
URL: http://bellandersson.blogg.se/
Postat av: Bella

Biljetterna har vi betalat på 30tusen. Men sen tillkommer transibirska järnvägen, några inrikesflyg osv. Inget boende är betalt ännu.. Men det är över 100 sparat så det går ;)

2009-10-19 @ 19:39:39
Postat av: Mallanballan!

Åhh vad jag kommer följa er kommer vara den första besökaren på varje nytt inlägg det ni ;) Oslo saknar er! och belli ja saknar dig vi kommer ju höras på tele under de magiska månaderna! PUUSSSSSSSSSSSSS <3

2009-10-20 @ 11:58:24
URL: http://maalinbengtsson.blogg.se/
Postat av: i huvudet på thåström

fan vad kul!! har ni fixat visum och sånt innan ni åker till usa eller hur funkar de för er? :) och har alla fyllt 21 innan ni hamnar i usa, eller annat id, så ni kan få uppleva nattlivet i staterna? rekomenderas starkt här borta, då kommer ni ha dubbelt så kul!! ha de så SJUKT kul nu!! kram

2009-10-23 @ 18:08:01
URL: http://yellowladie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0