Rio De Janeiro!

NU har vi varit har i en vecka och det har varit en helt underbar vecka. Om bara tva dagar kommer vi att aka vidare till Sau Paulo for att darifran ta ett flyg till Manaus i Amazonas djungel.

Nar vi kom hit traffade vi direkt ett gang svenskar som vi kande ifran Norge. Sa vi har faktiskt umgatts en del ihop och besokt Rio-karnevalen och en fotbollsmatch pa varldens storsta arena.

Karnivalen var verkligen helt otrolig. Vi satt dar fran ungefar 23.00 pa kvallen till klockan 6.00 pa morgonen. Det var sa haftigt att sitta dar mitt i natten lband alla dessa manniskor och delta i deras firande. Skolerna som gick paraden var hur bra som helst. Kladda i glitter och masker och ibland hus eller hast huvuden, och vissa gick nastan helt nakna. Vi gillade ju den delen med dansade man, nastan helt nakna man i hoftskynke, som kom frbi nagon gang kring 4 tiden ;) Det som forundrade mig mest var att man inte blev trott pa det man kollade pa. Vi satt verkligen pa betong i typ 7 timmar men det gick alldeles utmarkt. Vi var sa faschinerade av hela paraden att vi inte hade tid att tanka pa nagon vidare bekvamlighet.

Och fotbollen var verkligen ocksa haftig! Maracaná som arenan heter har forr tagit in over 200 000 arkadare. Men idag tar det bara in 89 000. Det blev sa nar dom installerade sitt platser istaller for sta platser. Matchen som spelades var mellan Flamengo och Botafogo. Vi satt i Flamengo klacken, den med allra mest fans och det var ett helt otroligt tryck pa laktaren. Vi har aldrig forut upplevt nagot sadant. Jag kan ju bara ana hur det skulle vara att sitta dar under en viktigare match, Herregud! Men vart lag forlorade tyarr och utanfor fanns det hur mycket poliser som helst med dom storstas batongerna jag nagonsin sett. Man skulle kunna kalla det for metall ror pa 1 meter, dar var det ingen gummi bekladsel som gallde.

I ovrigt sa har vi legat pa stranden och deltagit mycket i gatufestandet. Som pa den gatan vi bor till exempel sa firades det varje dag. Stora hogtaare kordes ut och alla samlades mitt pa gatan for att dansa och sjunga. Det var verkligen fest! Den har kulturen da alla hakar pa varanndra utan att ifraga satta nagonting ar verkligen underbar!
Rekommenderat att aka hit under karnivalen ska ni veta!!

Nu ska vi ga ner pa stranden tankte vi, efter nagra dagars regn. Vi hors snart igen!!




(Tyvarr blir det inga bilder for tillfallet men det kommer det kommer!)

//Jessica

Kommentarer
Postat av: Rose-Marie

Vilka Bilder. Härligt. Va nu försiktiga i djungeln. Skänk Julia en tanke, som snart e hemma i Sverige för några veckor. kramar till er.

2010-02-20 @ 20:54:36
Postat av: mona

ser verkligen häftigt ut med karneval.ni verkar verkligen trivas.alla framtida karnevaler och gatufester kommer väl att blekna efter era upplevelser här i rio.lycka till på den fortsatta resan till amasonas djungel.puss och kram på er från mona

2010-02-21 @ 07:47:38
Postat av: lisa nilsson

Jag är såå imponrad av er resa, hoppas att allt bli bra med resn till Amazonas djungel men glöm inte att se upp för alla saker som kryper , hänger och klättra det kan vara farliga saker............

Lycka till och kram till Emelie och alla andra tjejer. Din tatuering blev super fin Emelie......

Älskar dig saknar dig över alla moln som finns kram mamma

2010-02-21 @ 20:00:04
Postat av: sandra

brudar - längtar efter att få se era bilder från rio.

jessica, bella och emelie - era tattos är sååååå nice! =)



ta det lugnt nu i amazonas, man vet aldrig vad som gömmer sig i den djupa mörka djungeln... men jag tvivlar inte på er tjejer, ni är ju bara bäst!



p.s varför har julia lämnat er?



jessica, din solbränna är ju nice! såg på fb, ella: jag älskar din tischa =)



ta hand om er - kramaaaar! (från snöiga halmstad - jag har fortfarande hopp om en sommar i år)

2010-02-23 @ 21:01:25
Postat av: titti

Hejsan flickorna!

Hälsa Anna Anaconda o de andra små djuren!

2010-02-24 @ 17:27:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0