Chichen Itza, one of the 7 wonders!

Var forsta larorika aktivitet/utflykt har i Mexico var ju klart Chichen Itza.
Uttalas Tjih-tjeen-h itz-ha! typ..

Vi bokade en tur som tog hela dagen, vi snackar 7 pa morgonen till halv 9 pa kvallen. Anledningen till detta var att vi stannade pa 3 stallen innan vi val kom fram till Chichen Itza, omradet. Forsta var ett 45mintuers-stopp i en "grotta", dar Mayafolket ansag att man blev "renad" av vattnet nar man badade i det. Svinkallt! Vi lamnade all var negativ energi och akte vidare till en stenfabrik dar vi bla. sag en fet AloeVera/kaktus-planta som man gjorde tequila av och aven papper och trad. Mangsidig vaxt! Sen blev det buffe pa en restaurang med dansande manniskor som hade ol och serveringsbrickor pa huvet. Impressive shit!

VAL framme vid omradet, 30graders varme, foljde vi efter var guide som visade oss runt i typ 1 timme. Tjatigt, men intressant med viss fakta om alla de olika templena och Mayafolkets tro om "kalender-aret". Valdigt komplicerat och svart att forklara. Vi fick aven offra Ella i 5 minuter for att lara oss om deras offringsritualer :)haha. Men som tur va fick vi behalla henne vid liv.



Vi renar oss och far ny kraft och energi!

Den mangsidiga gigantiska plantan.

Mayafolket kunde bygga! :)

Vi offrar Ella och har visar han hur man skar upp magen for att plocka ur hjartat!
Okey (!?)

Betyder Victor pa Mayanskt sprak. Valdigt fint:)


Last but not least - hoppbilden! :)
Och nu ar vi fullandade igen.

/ Bella & Julle!


Kommentarer
Postat av: mona

tack för att ni är så flitiga att blogga,det är guld värt för oss här på andra sidan jorden.kul att ni söker upp sevärdiheter på er resa runt världen.så blir även vi här hemma uppdeterade.fina bilder.puss och kram från mona.

2010-03-29 @ 07:10:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0